WRM kozen artiesten voor deze namen? Deel 1

2 minuten

WRM Coldplay?
Coldplay is inmiddels wereldwijd een bekende band. In den beginnen speelden zij echter onder een andere naam “Starfish”. Het verhaal gaat dat Chris Martin de naam “Coldplay” van een andere band heeft overgenomen die op het punt stond om te stoppen. In deze band zat een vriend van hem, namelijk Tim Crompton. Hij vond het een goede naam voor de band van Chris. De naam Coldplay was door de vorige band uitgekozen uit de gedichtenbundel ‘Child’s reflections, Cold Play’ van de dichter Philip Horky.

 

WRM BeeGees?
BeeGees! Ik heb het een paar vrienden gevraagd.. waar komt die naam nou vandaan? Zij antwoordden volmondig: “Brothers Gibb”. Nu dacht ik hetzelfde, maar wat blijkt? Ze speelden oorspronkelijk onder de naam “The Rattlesnakes” en daarna werd dat “Wee Johnny Hayes & the Bluecats”. Onder die naam werden ze ook voorgesteld aan radio-dj Bill Gates. Bill Gates bedacht echter nog een andere naam! Dit baseerde hij op de initialen van Bill Goode, de man die de band had voorgesteld aan Bill Gates nadat hij hen had zien spelen. De naam werd dus BG. Later werd de naam inderdaad geassocieerd met “Brothers Gibb”, omdat Robin & Maurice (tweelingbroer) en Barry (oudere broer) alledrie, je raadt het al, Gibb heten!

 

WRM Band zonder Naam?
De Band Zonder Naam. Al vanaf kleins af aan snap ik helemaal niets van deze naam. Inspiratie te weinig? Lui? Hoezo “zonder naam”? Hoewel de heren Jan Veerman, Gerrit Woestenburg, Jan Tuijp, Arnold Muhren en Evert Woestenburg de band hadden opgericht en al een tijdje aan het spelen waren, hadden ze nog geen naam bedacht. In mei 1966 stonden de mannen een hele avond tijdens een fancy fair in Volendam het jeugdgebouw ‘Pius X’ totaal op z’n kop te zetten met hun nummers. Veel lokale kranten wilden de volgende dag weten wie dat op z’n geweten had, wie die band is was waar iedereen het over had. De groep moest nu toch echt op de proppen komen met een naam. Vele werden genoemd als optie: “Flying Arrow” of “Flying Tigers”. Het werd uiteindelijk BZN ’66, die toen als naam voor de band al door de jeugd van Volendam werd gebruikt. De ’66 is later te komen vervallen en werd het BZN; de Band zonder Naam. Het was dus in het begin een beetje ‘lui’ en ze hebben zich laten leiden door de naam die er al aan hen gegeven werd.

.

 

 

 

Hoeveel liefde voor dit artikel?
     0votes
Thanks! We zullen er meer liefde in stoppen.

Zonder vragen geen antwoorden!
Bij het WRM magazine onderzoeken we dagelijkse fenomenen waarvan we weten dat ze zo zijn, maar nog niet waarom ze zo zijn.

Alles over WRM? Magazine

Abonneer

Abonneer je nu op de WRM? Nieuwsbrief!