Waarom orale seks goed is voor je zwangerschap

3 minuten

Goed nieuws voor de liefhebbers van fellatio, uit onderzoek is gebleken dat het kan bijdragen aan een goede gezonde zwangerschap. Met opgetrokken wenkbrauwen zit je nu te kijken want wat heeft een blowjob in godsnaam met een zwangerschap te maken, vraag je jezelf af. Even over orale seks in het algemeen: Het is een ideale manier om je partner te verwennen, men kan lekker sletterig doen en daarna alsnog claimen maagd te zijn, en je kan er niet zwanger van worden. #WINNING voor orale seks dus. Maar goed, wat heeft dit dan te maken met zwangerschap? Het schijnt dus dat vrouwen die regelmatig hun man een blowjob geven een minder grote kans hebben op complicaties tijdens hun zwangerschap. WRM dit zo is? Dat ga ik je proberen uit te leggen.

Immuunsysteem
Om te snappen waarom die blowjob zo goed voor je is ga ik heel kort (en simpel) iets uitleggen over je immuunsysteem. Zoals je weet is je immuunsysteem er om je te beschermen tegen de boze buitenwereld en alle gemene bacteriën en virussen die daar rondlopen. Je immuunsysteem herkent schadelijke stoffen door hun antigenen. Een antigeen is een lichaamsvreemd deeltje (bijvoorbeeld een eiwit van een bacterie) dat je immuunsysteem herkent en waarop het ook gaat reageren. Zo een antigeen zet je immuunsysteem dus in werking. Dit is het immuunsysteem even heel simpel uitgelegd. In het echt zijn er natuurlijk meer stoffen bij betrokken maar dit is even de basis die handig is om te weten voor nu.

14.04.2014 - Yael - WRM orale seks goed voor zwawngerschap 2

Het vinden van een geschikt plaatje voor dit onderwerp was moeilijk, dus hier deze penguins.

WRM is orale seks (en dan specifiek de blowjob) goed voor je zwangerschap?
Een spermacel bevat ook antigenen (lichaamsvreemde deeltjes) die, als ze in het lichaam van de vrouw terecht komen, een immuunreactie kunnen veroorzaken. Natuurlijk heeft moeder natuur hier iets op bedacht, want als het vrouwelijk lichaam alle spermacellen doodmaakt wordt er weinig voortgeplant natuurlijk. Spermacellen hebben een stofje bij zich (TGF-β) dat ervoor zorgt dat het immuunsysteem van de vrouw de spermacel accepteert en hem probeert kapot te maken. Je kan het zien alsof het lichaam een hele chique club is, en het immuunsysteem is een opgefokte bouncer aan de deur die niemand binnenlaat en alle spermacellen wegstuurt omdat er alleen maar vaste gasten in de club kunnen. TGF-β is de VIP kaart, of de 20 euro, die ervoor zorgt dat de spermacel toch naar binnen mag komen. Wel handig dit. Helaas werkt dit niet altijd en treedt er soms een immuunreactie op, waardoor het lichaam van de vrouw de spermacellen afstoot. Dit kan ook later in de zwangerschap optreden en dan stoot bijvoorbeeld het immuunsysteem de placenta af omdat die als lichaamsvreemd wordt herkend. Dit kan leiden tot onvruchtbaarheid (als de spermacel steeds wordt kapotgemaakt, kan hij ook niets bevruchten) en waarschijnlijk is het ook de oorzaak van een aandoening die pre-eclampsie heet. Hierbij verliest de moeder veel eiwitten via de urine en stijgt haar bloeddruk vors, dit komt waarschijnlijk doordat het immuunsysteem de placenta afstoot. Dit kan zeer gevaarlijk zijn voor de moeder en het nog niet geboren kind.

En nu komt het gedeelte waar de blowjob kan helpen. Na het geven van de blowjob krijgt de vrouw alle sperma van de man binnen in haar mond, en als ze dit doorslikt komt dit terecht in haar maag. Hier worden de antigenen van de sperma opgepikt door de immuuncellen. Als deze immuuncellen vaak genoeg de spermacellen van de man tegen komen treedt er gewenning op. Ze raken aan de spermacelletjes gewend en zullen dus geen immuunreactie meer beginnen tegen de antigenen van de spermacellen. Ook verkleint het de kans dat het immuunsysteem de placenta afstoot, en dus is er ook een kleinere kans op die nare pre-eclampsie. Die blowjob van gister kan dus ooit het leven van je toekomstige kindje redden, en anders is het gewoon chill. Toch?

PS. Je vriendin/vrouw/partner/scharrel dit artikel laten lezen en dan verwachten dat ze je een blowjob geeft is niet realistisch.

Hoeveel liefde voor dit artikel?
     0votes
Thanks! We zullen er meer liefde in stoppen.

Zonder vragen geen antwoorden!
Bij het WRM magazine onderzoeken we dagelijkse fenomenen waarvan we weten dat ze zo zijn, maar nog niet waarom ze zo zijn.

Alles over WRM? Magazine

Abonneer

Abonneer je nu op de WRM? Nieuwsbrief!