Smoking kids

Minder dan 1 minuut

Onderstaand filmpje, waarin we zien dat een Indonesisch kindje elke dag twee pakjes sigaretten rookt, was een tijd terug een sensatie op internet. Het jochie kreeg met 18 maanden een sigaret van zijn vader en is sindsdien verslaafd. Het gezin woont in een klein dorpje in het zuiden van Sumatra, waar vroeg beginnen met roken niet ongewoon is.

Grote kans dat je dit filmpje al kende, maar heb je de volgende foto’s ook al eens gezien? De Belgische fotografe Frieke Janssens maakte een indrukwekkende fotoreportage van rokende kinderen, geïnspireerd door bovenstaand filmpje. Waarom? Ze vroeg zich af of de nostalgie die vaak geassocieerd wordt met sigaretten, net zo verleidelijk is op een veel jonger publiek. Ze wilde mensen hiermee aan het denken zetten over wat roken in het verleden is geweest en wat het in de toekomst zal zijn. Just to be clear: het zijn geen echte sigaretten. Ze maakte gebruik van kalk, in papier gewikkeld gemalen kaas en rook van kaarsen..

Fotografie Frieke Janssens

 

1211

10
987564312

Hoeveel liefde voor dit artikel?
     0votes
Thanks! We zullen er meer liefde in stoppen.

Zonder vragen geen antwoorden!
Bij het WRM magazine onderzoeken we dagelijkse fenomenen waarvan we weten dat ze zo zijn, maar nog niet waarom ze zo zijn.

Alles over WRM? Magazine

Abonneer

Abonneer je nu op de WRM? Nieuwsbrief!