De Nieuwe Economie: aflevering 2

1 minuut

De komende weken ga ik eens verkennen wat er in Nederland allemaal al gebeurt aan mooie initiatieven die ons land socialer en duurzamer maken. Van spullen delen tot maaltijden afhalen bij de buren. Ik ga het allemaal eens proberen. Aflevering 2: thuisafgehaald.nl!

Gisteravond was het weer eens zo ver: een lange dag gehad, even geen zin om te koken. Het leek erop weer eens het backup recept te worden: pizza in de oven, tv aan, klaar met de dag. Jammer eigenlijk, want nog even lekker eten zou top zijn.

Stel hier tegenover hordes kookfreaks, die niets liever doen dan overheerlijke maaltijden op tafel toveren. Met verse groenten, kruiden en naar oud-oma’s recept. Maar om vervolgens nog de hele week uit de mega-pan paella eten is ook zo wat..

Zie hier de oplossing: thuisafgehaald.nl! Wie wil koken, maakt wat meer. Wie wil afhalen doet dat bij de buren.

Gisteren voor het eerst thuisafgehaald.nl geprobeerd en het was top! Even op de website kijken wat er wordt aangeboden: pompoenrisotto, klinkt goed. Slechts drie straten verderop, nog beter. Aangekomen doet Maria (FoodieGek) open. Oorspronkelijk uit het zonnige Barcelona, gaf ze mij letterlijk een kijkje in de spaanse keuken. Meteen een cadeautje: “Hier, extra voor jou, een potje zelfgemaakte paella-saus, wil je me laten weten hoe het smaakt?” Ik vraag haar waarom ze op de website staat. “Ik houd erg van koken en verkocht het soms ook buiten. Maar dat werd wel een beetje koud. Nu kan ik lekker experimenteren met nieuwe recepten en hoor ik meteen wat anderen er van vinden!” Na een paar minuten mijn bushalte-spaans te hebben opgevijld, vertrek ik weer richting huis met een warm bakje pompoenrisotto. “Pim, heb je thuis witte wijn? Lekker om het daar even in op te warmen.” Oei helaas, de wijn is vorig weekend al op gegaan. “Geen probleem, hier, neem deze fles maar mee!”

Met een tas vol risotto, paella-saus en witte wijn keer ik terug naar huis. Even opbakken, en met een vol bord risotto plof ik neer. De eerste hap.. Een volle smaak verspreid zich door mijn mond. Met opgewekte tegenzin moet ik toegeven: “dit had ik zelf niet beter kunnen maken!”

Wederom, top initiatief!

Maakt thuisafgehaald.nl Nederland dan ook duurzamer en socialer? Zeker. Wie mij nog niet gelooft: zie hier ook het verhaal van mevrouw Kersch.

Volgende keer weer een ander avontuur in de nieuwe economie.

Hoeveel liefde voor dit artikel?
*****1vote
Thanks! We zullen er meer liefde in stoppen.

Zonder vragen geen antwoorden!
Bij het WRM magazine onderzoeken we dagelijkse fenomenen waarvan we weten dat ze zo zijn, maar nog niet waarom ze zo zijn.

Alles over WRM? Magazine

Abonneer

Abonneer je nu op de WRM? Nieuwsbrief!