pro-cras-ti-na-tie

2 minuten

Ja, het is zover! In Nederland duiken studenten vanaf vandaag massaal en met goede moed de collegezalen weer in. In 2010 was het aantal ingeschreven bachelorstudenten 124.720, waarvan 47% man en 53% vrouw. Het is weer tijd voor de scripties, stages, vitaminepillen, herkansingen en deadlines. Toch blijft het lastig om deadlines te halen, dat weten we allemaal. Waarom dat zo lastig is? Een last-minute sociale verplichting? Een writer’s block? Een onverwachte mooie stranddag? Of misschien toch.. uitstelgedrag.

Voor procrastinatie – overigens geen officieel Nederlands woord – oppert encyclo.nl de volgende definitie: procrastinatie of (pathologisch) uitstelgedrag is het vrijwillig uitstellen van taken die men eigenlijk wil of moet doen en waarbij men weet dat het uitstel waarschijnlijk niet goed is en tot moeilijkheden of extra stress zal leiden.

Dit pathologische uitstelgedrag – de term die wij prefereren – gaat hand in hand met soggen: Studie Ontwijkend Gedrag vertonen. Hieronder valt het kijken van extreem nutteloze filmpjes op Youtube, tijdens colleges je Facebook bijhouden, in tentamenperiode je kamer opruimen en 10 keer thee zetten tijdens het studeren en het vervolgens niet op drinken. Omdat dit nog maar het begin van het jaar is en je het je dus nu nog kunt permitteren  om te opdrachten uit te stellen, hebben wij hier wat websites en filmpjes verzameld. Wees gewaarschuwd: één klik op een van de links kan erin resulteren dat je er over een uur achter komt dat je nog steeds je boek niet hebt opengeslagen.

Let op: ook geschikt voor op het werk of tijdens semi-belangrijke vergaderingen


Websites
soggen.nl
Hier lees je “nieuws”-artikelen, dus heb je het gevoel dat je productief bezig bent terwijl dit eigenlijk niet zo is. Perfect tijdens het studeren voor tentamens.

thoughtcatalog.com
Een oneindig aantal blogs, geschreven door en voor iedereen. Genoeg om je verplichtingen uren en uren uit te stellen.

ted.com
Tijdens het schrijven van een scriptie lijkt plotseling alles wat hier NIET mee te maken heeft heel relevant. Bekijk op deze site inspirerende speeches o.a met betrekking tot wereldvrede en klassieke muziek.

foodporndaily.com
Klik hier eindeloos door om de ene na de andere mouthwatering foto van eten te bekijken. Dit houdt je makkelijk uren bezig, geloof het maar.

grumpy cat
Verslavend is het woord voor deze kattenfoto’s. Herken je dat? Dat je er na een kwartier achter komt dat je dat hele kwartier lang al naar foto’s zit te kijken?

de domste statussen van Nederland
Als je het komende jaar dat punt bereikt waar je het gevoel hebt dat je IQ onder het gemiddelde ligt, neem dan je toevlucht tot deze Facebook-pagina. Dit stelt je gegarandeerd gerust.

gespot UB UVA
De gedichten, uitspraken en oproepen zorgen voor je entertainment, terwijl je eigenlijk die deadline van morgen moet halen.

reddit.com / 9gag.com


Videos

Aanraders zijn ook filmpjes van katten, bloopers van je favoriete televisie-serie en interviews met bekende mensen. Heb jij nog SOG-materiaal? Laat het hieronder in een reactie achter. Zeker weten dat jij hier iemand blij mee maakt!

Hoeveel liefde voor dit artikel?
     0votes
Thanks! We zullen er meer liefde in stoppen.

Zonder vragen geen antwoorden!
Bij het WRM magazine onderzoeken we dagelijkse fenomenen waarvan we weten dat ze zo zijn, maar nog niet waarom ze zo zijn.

Alles over WRM? Magazine

Abonneer

Abonneer je nu op de WRM? Nieuwsbrief!