Waarom deze dieren echte badasses zijn

4 minuten

Snel! Denk aan iemand die een badass is, echt een stoer iemand. De meesten van jullie zullen nu een Chuck Norris-achtig persoon in gedachten hebben. Het type persoon dat kogels zweet, iemand die  boemerangs gooit, welke vervolgens te bang zijn om terug te keren. Stel dat deze persoon huisdieren zou hebben, dan zou dat diertje waarschijnlijk net zo een grote badass zijn. Hieronder voor jou een lijstje met een aantal dieren en WRM ze zo badass zijn. Dit om je een idee te geven wat voor huisdier iemand als Chuck Norris zou hebben.

Dolfijnen
Nu denk je zeker “dolfijnen? Die zijn schattig en lief, maar niet badass!” Met deze lieve zee zoogdieren kan je zelfs samen zwemmen en ze staan erom bekend dat ze soms mensen redden van haaienaanvallen. Ook kunnen ze goede shows geven, zijn het geweldige acteurs (zie de film ‘Flipper’) en vinden vrouwen over de hele wereld het cool om een plaatje van ze te tatoeëren op hun enkels. Een dolfijn in de buurt tovert een lach op het gezicht van eenieder die aanwezig is. Eerder lief en schattig dan badass, toch?

WRM badass?
Zoals ik hierboven al zei: dolfijnen redden mensen soms van haaienaanvallen. Dit doen ze niet door een interventie te plannen met de haaien en ze rustig uit te leggen dat het niet netjes is om mensen op te eten. Nee, ze vechten met haaien en beter nog: ze winnen. Dit alleen al brengt ze op het niveau van Bruce Willis in Die Hard. Daarnaast gebruiken dolfijnen ook echolocatie. Dit houdt in dat ze door middel van echo’s hun prooi kunnen lokaliseren in de zee, maar dit wist je waarschijnlijk al. Wat je waarschijnlijk niet wist is dat ze met deze echo’s zelfs de vitale organen van hun prooien kunnen meten en kunnen zo dus gerichter en sneller toeslaan.

Tasmaanse duivel
De Tasmaanse duivel is een vleesetend buideldier dat op Tasmanië voorkomt. Met zijn zwarte vacht en lengte tussen de 70 en 110 cm lijkt dit beestje op een soort van opgefokte, met steroïden volgespoten rat. Het beestje staat vooral bekend om zijn sterke kaken en agressieve gedrag. Tot zover niet zo veel meer bijzonder dan andere dieren, toch?

Badass dieren 1

WRM badass?
Dit beestje staat op de lijst omdat hij, zoals eerder gezegd, sterke kaken heeft. Maar dan ook echt verschrikkelijk sterke kaken. Hierdoor is deze duivel in staat om daadwerkelijk alles te eten wat op zijn pad komt. Dit weet men doordat er onderzoek is gedaan naar zijn ontlasting. Hierin zijn namelijk de volgende bijzondere dingen gevonden: botten, plastic, egels, stukken kapot gekauwd metaal en om de een of andere rare reden: spijkerbroeken. Maar dat ze door metaal heen bijten heeft ze niet deze plek op de lijst van badass dieren gezet. Nee, ze verdienen deze plek omdat ze schijt hebben aan alles en iedereen om zich heen.  De grootte of het gedrag van andere dieren maakt ze helemaal niks uit. Kangoeroes aanvallen? Ja hoor, dat doen deze beestjes met gemak en aangezien ze zo klein zijn verdienen ze de titel: “mini Jason Statham van het dierenrijk”

Beerdiertjes
Beerdiertjes, ook wel waterdiertjes genoemd zijn minuscule diertjes die variëren tussen de grootte van 0.1 tot 1,5 mm. Het beestje heeft 8 miezerige pootjes en houdt van vochtige omgevingen. Dit beestje is bijna overal op de wereld te vinden: in zoet en zout water, op het land in vochtige gebieden, in de bergen en ook op ongeveer 4000 meter diepte in de zee. Ook heten deze dieren “beerdiertjes” terwijl ze helemaal niets gemeen hebben met beren. Ze hebben meer wat weg van monsters uit je ergste nachtmerries  of van aliens die zouden kunnen figureren in de ‘Men in Black’ films.

badass dieren 2

WRM badass?
Deze ware badasses kunnen bijna overal overleven. Ondanks dat ze houden van een vochtige omgeving, kunnen ze overleven in extreme droogte. Daarnaast maakt het ze helemaal niet uit of het nou 150°C  of – 270°C is, deze badasses blijven namelijk gewoon doorgaan met overleven.  Vanwege de condities waarin deze dieren zich kunnen bevinden, dachten wetenschappers dat het interessant zou zijn om te zien wat er gebeurt als je ze de ruimte in schiet. Dit was vooral het moment dat de beerdiertje lieten zien WRM zij de ultieme badasses zijn. Ze waren namelijk in staat de vacuüm van de ruimte te weerstaan. Beter nog: ze konden de dodelijke dosis straling die in de ruimte aanwezig is overleven. Beerdiertjes zijn blijkbaar in staat om ongeveer 1000 keer zoveel meer straling op te vangen dan bijna elk ander dier ter wereld. De mens zou simpelweg spontaan dood neervallen na bloot te zijn gesteld aan zulke hoge doses. Dat dit beestje zo gemakklijk alles kan doorstaan is te danken aan ‘cryptobiose’. Dit houdt in dat  het beerdiertje zijn stofwisseling tijdelijk uitschakelt, zodat zijn DNA zo min mogelijk wordt beschadigd. Hierdoor is hij in staat om te overleven met een zo laag mogelijk energieverbruik. Dit beestje kan nagenoeg overal overleven en krijgt daarom ook de prijs voor ultimate badass. Wat mij betreft: een Chuck Norris waardig huisdier.

Hoeveel liefde voor dit artikel?
     0votes
Thanks! We zullen er meer liefde in stoppen.

Zonder vragen geen antwoorden!
Bij het WRM magazine onderzoeken we dagelijkse fenomenen waarvan we weten dat ze zo zijn, maar nog niet waarom ze zo zijn.

Alles over WRM? Magazine

Abonneer

Abonneer je nu op de WRM? Nieuwsbrief!