Waarom gebruiken vrouwen graag de kleur rood voor hun lippen en nagels?

2 minuten

Marilyn Monroe is hét voorbeeld van een vrouw die dolgraag rode lippenstift droeg en haar nagels rood lakte. Maar ook tegenwoordig is het een klassieke look die vrouwen graag dragen, waaronder Gwen Stefani, Angelina Jolie en Christina Aguilera. Maar WRM is deze rode kleur zo geliefd voor op lippen en nagels? WRM dragen vrouwen rode lippenstift en rode nagellak?

Nagellak
Het lakken van de nagels is een van de favoriete beautyrituelen van vrouwen. 80% van de vrouwen blijkt dan ook nagellak te dragen waarbij transparante, roze en rode nagellak favoriet zijn. Op verschillende beautyblogs wordt het karakter van vrouwen bepaald aan de hand van de kleur nagellak die ze graag dragen. Zo zouden assertieve en extraverte vrouwen graag rood dragen. Deze vrouwen zijn netjes maar tegelijkertijd ook eigenzinnig. Rode nagels blijken vooral voor vrouwelijkheid te staan.

Maar waar komt deze rode nagellak vandaan? Oude Egyptenaren gebruikten nagellak om de rang aan te geven. Hoe feller de kleur rood op de nagels, hoe hoger de rang was. Vrouwen met een lagere rang mochten hun nagels alleen met een bleekrode kleur lakken. Deze rode nagellak werd gemaakt door een mengsel van henna en bloed waardoor het een roodbruine kleur kreeg. Cleopatra droeg graag crimson rood, een donkere, dieprode kleur met een vleugje roze erin verwerkt.

Dat rode nagellak voor vrouwelijkheid staat blijkt ook uit onderzoek. Mannen vinden rood de mooiste nagellakkleur voor vrouwen vinden. Het grootste deel van de Nederlandse mannen associeert deze kleur namelijk met een sexy vrouw. Uit de 18 kleuren die de mannen tijdens dit onderzoek te zien kregen, koos ruim 33% voor rood.

Lippenstift
Rode lippenstift is nog steeds de best verkopende lippenstiftkleur. Alhoewel het de best verkochte kleur is, is het nog lastig om de juiste tint uit te zoeken. Er zijn lange artikelen te vinden waarbij alle huidstinten worden besproken met de juiste kleur rood. Een felrode kleur past mooi bij een blanke huid, koraalrood bij een gelige huid, rood met een roze toon bij een olijfkleurige huid, paarsrode lippenstift past goed bij een chocoladekleurige huid en kersenrood bij een koffiekleurige huid.

WRM zo veel moeite doen om de juiste tint bij je huid te zoeken, hoor ik? Rode lippen hebben een positief effect op hoe mensen – en dan vooral het andere geslacht – je zien. Het gebruik van rode lippenstift wordt gezien als iets wat seksualiteit en vrouwelijkheid uitstraalt. Mannen zijn het hier helemaal mee eens. Een man die naar een vrouw kijkt met rode lippen associeert dit met vruchtbaarheid, seksualiteit, paren en dus voortplanten. Daarnaast is er ook nog een verklaring van antropologen. Zij beweren dat er een verband is tussen rode lippen en schaamlippen. Hierbij geldt hoe roder de lippen, hoe gezonder de vrouw is en dus hoe vruchtbaarder zij is.

Vrouwen gebruiken dus graag rood op hun lippen en nagels omdat het hen een zelfverzekerd, vrouwelijk en sexy gevoel geeft. Leuke bijkomstigheid is dat mannen het hier mee eens zijn. Zij vinden rood de mooiste kleur nagellak voor een vrouw en zien je als een goede vruchtbare kandidaat als je rode lippenstift draagt. Nog een laatste tip: ga je een avondje op stap en heb je geen zin in hordes mannen om je heen? Draag dan geen rood!

Bronnen tekst:
Unitycosmetics.nl/make-up-tips/lipstick
Proud2bme.nl/Wat_betekent_jouw_nagellak_kleur
Beautylab.nl/de-geschiedenis-vannagellak
Spitsnieuws.nl/rode-nagels-favoriet-bij-mannen
Retronique.nl/column-door-nicole-de-oorsprong-van-rode-lippenstift
Relatie.blog.nl/rood-gestifte-lippen-zijn-een-verwijzing-naar-de-schaamlippen

Hoeveel liefde voor dit artikel?
     0votes
Thanks! We zullen er meer liefde in stoppen.

Zonder vragen geen antwoorden!
Bij het WRM magazine onderzoeken we dagelijkse fenomenen waarvan we weten dat ze zo zijn, maar nog niet waarom ze zo zijn.

Alles over WRM? Magazine

Abonneer

Abonneer je nu op de WRM? Nieuwsbrief!