Waarom je de kerstdagen vanaf nu gaat overleven!

3 minuten

“Aii, kerst komt er weer aan” – aldus het merendeel van de wereldbevolking. Ieder in zijn eigen taal dan. Zij denken bij kerst aan stress, verplichte nummertjes en vervelende familieleden. En daar helpt de temperatuur in Nederland ook niet echt bij.

Dames en heren. Ik presenteer u 10 tips om de kerst door te komen, hierna weet ik zeker dat jij de kerstdagen gaat overleven!

Tip 1 – Zet Skyradio aan.
Die liedjes op radiozender Skyradio maken zelfs de meest chagrijnige personen op aarde nog vrolijk. Geloof me, knal die zender aan. Wanneer het even stilvalt heb je altijd nog die kerstliedjes die iedereen kent en waar iedereen wel een goede herinnering aan heeft. Bijkomend voordeel is dat je die alternatieve muziek van 3FM en de techno van 538 niet hoeft te horen.

Tip 2 – Laat anderen het werk doen.
Als je de mogelijkheid hebt dan zou ik lekker kerst bij anderen vieren. Laat hen het werk maar doen. Mocht er met glas/eten/kerstbomen gegooid worden, dan hoef jij het tenminste niet op te ruimen.

Tip 3 – Doe niet moeilijk.
Oké, tip 2 is niet gelukt. Je moet koken. Maar serieus, WRM zou je? Gourmetshit aan. Vleessetje bij je plaatselijke supermarkt, en voilá. Voor een paar tientjes is iedereen blij. Je moet alleen wel even een stokbrood ofzo in de oven gooien, dat lukt wel toch?

Tip 4 – Ga in stijl.
Ja weetje, als je dan toch met tegenzin gaat.. trek dan je beste outfit uit de kast ook. Maak je tenminste ruzie in stijl. En vergeet de selfie bij de kerstboom niet!

Tip 5 – Vreet je vol.
Eten maakt iedereen blij. Goed eten al helemaal. Liggen er hapjes op tafel? Pak er gewoon twee. Het is ook jouw dag, dus geniet er optimaal van. Ook als dat hapje voor iemand anders bedoeld was. Ruzie krijg je toch wel.

Tip 6 – Wees eerlijk naar elkaar.
Haha, dit is serieus een tip. Natuurlijk moet je niet eerlijk zijn. Wees zo oneerlijk mogelijk en vertel alleen het allerbeste over jezelf. Dat je bij zes sollicitaties voor het einde van het gesprek bent weggestuurd vertel je niet. Maar dat je bij één sollicitatie wellicht teruggebeld wordt laat je natuurlijk de hele avond vallen! Je ziet die mensen toch minstens een paar maanden niet meer.

Tip 7 – Ga gezellig samen zingen.
Haha, ook deze is natuurlijk niet waar. Roep dat je samen wilt zingen en zet Skyradio op standje 100. Vervolgens lach je iedereen keihard uit die vals zingt. Heb jij tenminste plezier.

Tip 8 – Kies de beste positie.
Waar je gaat zitten bepaalt de rest van je avond. Als je naast die vervelende oom of tante gaat zitten moet je de eerste twee uur alle verhalen aanhoren. Maar ga jij, met je favoriete neef of nicht, dichtbij het eten zitten dan zit je geramd. Voor de rest van de avond. Jullie gaan trouwens omstebeurt naar de WC, zodat jullie plekjes niet ingenomen worden.

Tip 9 – Drink alcohol.
Niet alleen zorgt alcohol ervoor dat jij je een stuk minder zorgen gaat maken. Het zorgt er ook voor dat je altijd een glas in de hand hebt. En met altijd een glas in je hand ben jij voorbereid op een spontaan uitbrekende ruzie.

Tip 10 – Praat met de leuke mensen.
Oftewel, negeer gewoon mensen waarmee je niet wil spreken. Het wordt misschien een beetje awkward, maar ach.. Lost gelijk twee problemen op, jij hoeft niet meer met die vervelende mensen te praten en je kan ook nog eens meer eten (tip 5) en drinken (tip 9).

De beste tip.
Mocht je het nog niet doorhebben, de tips zijn natuurlijk een klein beetje sarcastisch. De belangrijkste tip is natuurlijk; relax. Kerst is best leuk. Lekker eten, lekker zuipen en een beetje bijpraten. En het duurt maar twee dagen, dus zo erg kan het niet worden.

Hoeveel liefde voor dit artikel?
     0votes
Thanks! We zullen er meer liefde in stoppen.

Zonder vragen geen antwoorden!
Bij het WRM magazine onderzoeken we dagelijkse fenomenen waarvan we weten dat ze zo zijn, maar nog niet waarom ze zo zijn.

Alles over WRM? Magazine

Abonneer

Abonneer je nu op de WRM? Nieuwsbrief!