Waarom kozen artiesten voor deze namen? Deel 3

2 minuten

Chef’Special
Chef’Special, de band die bij de 3FM awards de award voor ‘Beste Live Act’ won, is ontstaan tijdens een potje scrabble. Guido, bandlid van Chef’Special, legde op een gegeven moment ‘Chef’Special’. Joshua, leadzanger, zei hierover: “Dat kan niet, want dat was verkeerd gespeld. Maar het pakte wel drie keer de woordwaarde!” Na wat gekibbel besloten ze dat wanneer dit de bandnaam werd, het wel goedgekeurd zou worden. Guido won het potje scrabble en een nieuwe bandnaam was ontstaan!

 

De Dijk
De Dijk heeft een nogal makkelijke uitleg. De Dijk is vernoemd naar de Amsterdamse ‘Zeedijk’.

Toto
Toto, wie kent ze niet. Met Africa hebben ze toch wel een lekker wereldhitje te pakken gehad. Veel mensen denken dat de band is vernoemd naar het hondje van Dorothy uit de “Wizard of Oz”. Dit is niet zo. Wel is het waar dat drummer Jeff Porcaro na het zien van deze film de demobandjes van de band markeerde met het woordje “Toto”. Toto, zo vertelde Jeff Porcaro later, heeft een andere betekenis dan de vernoeming naar het hondje. In het Latijn betekent “In Toto” of “Et Toto” ‘allesomvattend’. De band heeft toen deze naam aangenomen omdat ze zoveel mogelijk verschillende muziekstijlen binnen hun muziek wilden verzamelen. Oh, overigens, de zanger heet niet Robert Toteaux, zoals veel mensen wellicht denken. Dit was een grapje van bandlid Steve Lukather tijdens een interview. Dus daar kwam de naam dus niet vandaan!

Dave Matthews Band
Deze band is vooral in Amerika erg populair. Als je ze nog niet kent, check hun muziek! Het ontstaan van deze bandnaam kent twee verhalen. De eerste zou zijn dat een clubeigenaar hen had voorgesteld als de “Dave Matthews Band” en het is door hun populariteit heel lastig geworden om hier een andere naam door te bedenken die ook aan zou slaan. Het tweede verhaal is dat een printer door een technisch foutje de aankondiging “Dave Matthews and his band” bij een optreden verkortte in “Dave Matthews Band”. De band wilde daarna een nieuwe naam bedenken, maar konden er nooit een bedenken.


Elton John

Deze succesvolle Britse muzikant heet eigenlijk Reginald Dwight. Z’n artiestennaam heeft hij samengesteld uit de namen van twee andere Britse muzikanten “Elton Dean” en “John Baldry”.

Hoeveel liefde voor dit artikel?
     0votes
Thanks! We zullen er meer liefde in stoppen.

Zonder vragen geen antwoorden!
Bij het WRM magazine onderzoeken we dagelijkse fenomenen waarvan we weten dat ze zo zijn, maar nog niet waarom ze zo zijn.

Alles over WRM? Magazine

Abonneer

Abonneer je nu op de WRM? Nieuwsbrief!