Waarom worden we geil van oesters (en meer)?

2 minuten

Als je op zoek bent naar nieuw vuur in je seksleven, kan een wandeling door de supermarkt je verder helpen. Aan sommige voedingsmiddelen worden namelijk zinnenprikkelende eigenschappen toegedicht. Een afrodisiacum is een middel dat de geslachtsdrift stimuleert, volgens het woordenboek. Het woord is afgeleid van Aphrodite, de godin van de vruchtbaarheid, de zinnelijke liefde en de schoonheid. Door je geliefde te verrassen met een lustopwekkende traktatie kan er heel wat verborgen passie naar boven komen. Wat zich in de slaapkamer afspeelt, wordt niet zelden in de keuken bepaald. Get in the kitchen and spice up your sex life!

Afrodisiaca kunnen op drie manieren het seksueel functioneren beïnvloeden: via de geslachtsdrift, potentie of het seksueel plezier. Sommige voedingsmiddelen bevatten bestanddelen die seksueel stimulerend werken. Van knoflook is het bijvoorbeeld bekend dat het bestanddeel allicine de bloedtoevoer verhoogt. Andere afrodisiaca zijn ook bekend vanwege de erotische associaties, zoals bananen.

WRM Oesters?
Het bekendste middel is denk ik wel de oester. In oesters zit een grote hoeveelheid zink. Zink is specifiek goed voor de werking van de mannelijke geslachtsorganen. Het vergroot de beweeglijkheid van de zaadcellen, waardoor deze makkelijker het eitje in de vrouwelijke baarmoeder kunnen bereiken. Bij iedere zaadlozing verlaat 5 milligram zink het mannelijk lichaam. Dit is de helft van wat een man dagelijks nodig heeft. Behalve in oesters vind je zink ook in pompoenpitten.

WRM Asperges?
Al in de 19e eeuw werd er geschreven over de lustopwekkende werking van asperges. Het bruidspaar in Frankrijk kreeg bij hun huwelijksdiner drie gangen met asperges, om zich voor te bereiden op de huwelijksnacht. Het foliumzuur in asperges verhoogt de histamineproductie. Histamine is nodig om een orgasme te bereiken (voor zowel mannen als vrouwen). Daarnaast laat de vorm van een asperge ook niet veel aan de verbeelding over…

Het internet staat vol met voorbeelden van afrodisiaca. Vaak wordt over dezelfde voedingsmiddelen gesproken, met nagenoeg dezelfde verklaringen. Avocado helpt het lichaam met de aanmaak van testosteron, oestrogeen en progesteron (geslachtshormonen). Ook bevat avocado veel van het eerder genoemde foliumzuur. Phenylethylamine in pure chocolade bevordert de aanmaak van allerlei geluksstoffen zoals endorfinen en serotoninen, die ook de begeerte stimuleren. Honing bevat het mineraal borium, dat zorgt voor een beter gebruik van oestrogeen, het vrouwelijk geslachtshormoon.

WRM merk ik dan niks…?
Wellicht zal dit een teleurstelling zijn, maar ik voel mij genoodzaakt deze kanttekening te plaatsen: er is voor de meeste voedingsmiddelen geen enkel wetenschappelijk bewijs van een lustopwekkende werking. Substanties die gebruikt worden om de seksuele prestaties te verbeteren, zijn namelijk zelden farmacologisch onderzocht. Phenylethylamine in chocolade zou bijvoorbeeld veel te snel worden afgebroken om daadwerkelijk in de bloedbaan terecht te komen en de hersenen te stimuleren. De erotische suggesties komen vaak voort uit mythes en psychologische associaties (zoals vormen die aan seks doen denken). Dit is echter geen reden om het experiment niet aan te gaan. Duik in de keuken en combineer het culinaire met het passionele. Mythes hebben namelijk altijd een oorsprong, wie weet kan jij deze ontdekken.

Hoeveel liefde voor dit artikel?
     0votes
Thanks! We zullen er meer liefde in stoppen.

Zonder vragen geen antwoorden!
Bij het WRM magazine onderzoeken we dagelijkse fenomenen waarvan we weten dat ze zo zijn, maar nog niet waarom ze zo zijn.

Alles over WRM? Magazine

Abonneer

Abonneer je nu op de WRM? Nieuwsbrief!