WRM kozen artiesten voor deze namen? Deel 2

1 minuut

Lorde
We kennen Lorde natuurlijk allemaal van de knaller “Royals”. Haar echte naam is echter Ella. Ze zegt hier zelf het volgende over: “That’s who I am at school, hanging out with friends, while I’m doing homework.” Maar wanneer zij op het podium staat verandert ze in haar ‘character’ Lorde. Maar WRM nou Lorde? Als je denkt dat het om religie te doen is, dan heb je het mis. Ella was als kind altijd al erg fan van aristocratische figuren, koningen en koninginnen. Ze koos daarom voor de naam “Lord”, maar om die naam wat vrouwelijker te maken voegde ze een ‘e’ er aan toe!

Stromae
Toen ik de naam van deze gozer zocht, dacht ik dat ik een Franse mooie naam zou ontdekken. Niets is minder waar. Stromae heet in het ‘echt’ – houd je vast – Paul van Haver! Hij is daarbij niet eens Frans, maar heeft een Belgische-Rwandese afkomst. Maar WRM nou Stromae? Dat betekent ‘maestro’ in het Verlan. Verlan? Ja, dit is een populaire spraakkunst die door Franse jongeren veel wordt gebruikt. Hierbij worden lettergrepen verwisseld van plaats, maar het woord blijft ‘hetzelfde’. Verlan komt van ‘l’envers’, wat omgekeerd betekent in het Frans.

Prince
Prince heet ook echt Prince. Prince Rogers Nelson om precies te zijn. Hij is vernoemd naar zijn vaders ‘stage name’ “Prince Rogers”. Hij trad op in de jazzband ‘Prince Rogers Trio’. Maar WRM heeft zijn vader hem naar zijn ‘stage name’ vernoemd? Hij zei het volgende hierover: “I named my son Prince because I wanted him to do everything I wanted to do.”

Afrojack
Onze Nederlandse trots, Nick van de Wall, heet in de DJ-scene ‘Afrojack’. WRM? Dat is eigenlijk een erg logische verklaring. Nick had hij vroeger wel eens een afrokapsel en daardoor werd hij ‘Afro’ werd genoemd. Later heeft hij er zelf ‘jack’ achter geplakt.

 

Hoeveel liefde voor dit artikel?
     0votes
Thanks! We zullen er meer liefde in stoppen.

Zonder vragen geen antwoorden!
Bij het WRM magazine onderzoeken we dagelijkse fenomenen waarvan we weten dat ze zo zijn, maar nog niet waarom ze zo zijn.

Alles over WRM? Magazine

Abonneer

Abonneer je nu op de WRM? Nieuwsbrief!