Waarom dikke billen goed voor je zijn

2 minuten

“Schat, ziet mijn bil er dik uit in deze jurk?” Vele mannen zullen deze vraag ooit wel eens gekregen hebben van hun vriendin en weten dat er geen goed antwoord bestaat. Zeg nee en je liegt. Zeg ja en, nou goed je kan zelf wel bedenken wat er dan gebeurt (het rijmt op: “je bent de sul”). Gek eigenlijk want dikke billen zijn niet zo heel erg. Zo zijn er veel mannen die er van houden en in de rap wereld word je zelfs geprezen als je rondloopt met een fors derrière.

Daarnaast zit er ook nog een heel groot voordeel aan het hebben van een groot achterwerk. Ja dames, goed nieuws: vrouwen met meer “rondingen” hebben een kleinere kans op hart-en vaatziekten. Say what? Ja serieus, dit is de uitslag van een paar onderzoeken die gedaan zijn. Dit betekent trouwens niet dat je nu de hele dag op je gat kan zitten en Cheetos en taart kan eten, dit geldt alleen voor peervormige vrouwen. Peervormig? Ja peervormige vrouwen. Dit zijn de vrouwen die een genetische aanleg hebben om vet op te slaan bij hun heupen en hun billen, in plaats van op hun buik en andere plekken. Maar WRM maakt het uit of je nou vet op slaat op je heupen en billen of vooral op je buik, en hoe voorkomt dit hart-en vaatziekten?

06.03.2014 - Yael - WRM dikke billen 2

WRM vet rond de heup en billen goed is
Je lichaam gebruikt vet als een manier om energie op te slaan en dat gebeurt in de vorm van vetzuren. Die laag spek die je hebt is daarom ook heel handig als je gaat sporten of als je een tijdje geen eten hebt, je hebt dan een opslag met energie. Als je dus energie nodig hebt dan worden deze vetzuren vrijgegeven aan het lichaam zodat het gebruikt kan worden als energie. Best handig dus, een beetje vet. Helaas gaat het fout als je teveel vet hebt. Die vetzuren die dan zijn opgeslagen kunnen gaan rondzwerven en komen via je vaten bij andere organen terecht waar dan dat vet neerslaat (dit is niet gezond). Dat vet kan natuurlijk ook gaan ophopen in je vaten en daar kan je nare hart-vaatziekten van krijgen en in het ergste geval een hartinfarct. En hier komt het goede nieuws voor de peervormigen onder ons: als je het merendeel van je vet opslaat rondom je billen en je heupen, blijft het daar ook zitten. Vet dat rondom je heupen en billen zit, houdt de vetzuren vast en dit betekent minder vetzuren in de rest van je lichaam die nare ziektes kunnen veroorzaken.

Kortom als al je vet naar je heupen en je billen gaat, is dat goed. Natuurlijk blijft het belangrijk dat je gewoon gezond blijft eten en bewegen, want als je 350 kilo weegt maakt het niet uit waar het vet zit, het blijft gewoon ongezond.

06.03.2014 - Yael - WRM dikke billen

J-Lo krijgt volgens wetenschappelijk onderzoek nooit hart-vaatziekten.

Hoeveel liefde voor dit artikel?
**** 1vote
Thanks! We zullen er meer liefde in stoppen.

Zonder vragen geen antwoorden!
Bij het WRM magazine onderzoeken we dagelijkse fenomenen waarvan we weten dat ze zo zijn, maar nog niet waarom ze zo zijn.

Alles over WRM? Magazine

Abonneer

Abonneer je nu op de WRM? Nieuwsbrief!