Vier WRM? vragen beantwoord

2 minuten

Waarom heet een pandapunt een pandapunt?
De lieve zwart met witte beer is niet bepaald het dier dat veel van bil gaat. Ze zijn daarom zeldzaam. Door hun a-sexuele gedrag in combinatie met bedreigingen van buitenaf helpen ze bijna hun eigen ras om zeep. De naam pandapunten komt dus voort uit het feit dat deze lieve diertjes ‘meer van knuffelen houden’.

Ik hoop overigens wel dat de gemiddelde persoon met pandapunten toch wat vaker de liefde bedrijft dan de panda. Die doen dat namelijk (op z’n hoogst) twee keer per jaar!

Waarom heet een moedervlek een moedervlek en geen vadervlek?
Moedervlek komt van de Latijnse woorden Naevus Maternus. Mater = moeder, Maternus= ‘van moeders zijde’ en Naevus = vlek. Een moedervlek is een pigmentophoping die vanaf je geboorte op je lichaam te zien is. Om deze reden wordt de moeder vermeld in de benaming voor deze pigmentophoping en niet de pappa’s. Jammer guys!

Waarom is een marathon 42 kilometer en 195 meter lang?
Vooral die 2,195 kilometer stoort me een beetje. Waarom niet gewoon 40 kilometer? Lekker makkelijk! Wat blijkt? Deze marathon afstand is ontstaan in 1908, bij de Olympische Spelen in Engeland. Daarvoor werden, in 1896 al, tijdens de eerste Olympische Spelen verscheidene marathons gehouden, maar dit waren verschillende afstanden! In 1908 werd de huidige afstand van 42 kilometer en 195 voor het eerst gelopen. De reden? Best simpel. De route die het Brits Comité had uitgedacht (van het Windsor Castle naar de koninklijke tribune in het stadion in Londen) was precies 42 kilometer en 195 meter en had genoeg ruimte om alle mensen te laten lopen en kijken! Een andere uitleg is dat koning Edward VII en koningin Alexandra de start zo vanuit hun eigen kamer konden zien.

Waarom is het gevaarlijk als een schaap op z’n rug ligt?
Schapen worden niet echt bestempeld als de meest intelligente dieren. “Ze kunnen niet eens bedenken dat ze om moeten rollen als ze op hun rug liggen!” Dat is dus niet helemaal waar. Wanneer een schaap op z’n rug ligt en niet meer kan opstaan, wordt dit een ‘verwenteld schaap’ genoemd.

Als een schaap op z’n rug terecht komt, kan het gas (uit de pens) dat het wollige dier aanmaakt niet meer weg. Deze schattige dieren zijn er normaal niet vies van om een boer te laten, maar op z’n kop is dit voor deze beesten ronduit onmogelijk. Het gas zal zich gaan uitzetten doordat er teveel van is en daarmee worden de longen verdrukt, raakt het schaap in een coma en uiteindelijk zal het beestje stikken.

Niet echt een fijne gedachte. Dus als je een schaap in nood ziet (op z’n rug), zet hem dan weer even overeind, wil je? Je moet wel even denken aan de mogelijke maagkanteling. Maagkanteling? Ja. Je mag het schaap niet omrollen als je hem redt. Het kan zo zijn dat de maag dan kantelt en kan het gas er zo helemaal nooit meer uit! Pak het beest daarom bij de derrière en trek ‘m rechtop weer op z’n poten. Het schaap is dus niet te dom om zich te rollen, hij kan gewoon echt niet meer weg!

Wat zijn nu jouw WRM? vragen? Laat ze hieronder achter in een reactie of mail naar redactie@wrmmagazine.nl en zie hier het antwoord binnenkort terug!

Hoeveel liefde voor dit artikel?
**   1vote
Thanks! We zullen er meer liefde in stoppen.

Zonder vragen geen antwoorden!
Bij het WRM magazine onderzoeken we dagelijkse fenomenen waarvan we weten dat ze zo zijn, maar nog niet waarom ze zo zijn.

Alles over WRM? Magazine

Abonneer

Abonneer je nu op de WRM? Nieuwsbrief!