WRM CAPS LOCK DAG?

1 minuut

DIT ZOU ZO EENS EVEN ÉÉN VAN ONZE NIEUWE FAVORIETE (INTERNET-)FEESTDAGEN KUNNEN ZIJN: CAPS LOCK DAG. DEZE DAG WORDT INTERNATIONAAL VOOR DE DERTIENDE KEER GEVIERD EN IS GEÏNTRODUCEERD DOOR SOFTWARE ONTWIKKELAAR DEREK ARNOLD. DIT WERD EERST GEZIEN ALS EEN GRAP – ALS DIT NIET NOG STEEDS ZO IS – MAAR IS INMIDDELS “UITGEGROEID” TOT EEN HEUSE FEESTDAG MET EEN “OFFICIËLE” WEBSITE EN TWITTER.

WRM CAPS LOCK DAG?
IN ARNOLD’S EIGEN WOORDEN:

“International Caps Lock Day is in fact a testament to the small mindedness of certain Western individuals: the majority of the world’s population writes in scripts which have no concept of letter casing. Therefore, it is advised to laugh at anyone who invokes this day as an excuse to dismiss local typographical conventions: they are simply making an ass out of themselves.”

DE TOETS WORDT GEBRUIKT – ALS DEZE ÜBERHAUPT DOOR IEMAND NOG WORDT GEBRUIKT – VOOR HET BENADRUKKEN VAN BELANGRIJKE WOORDEN IN EEN TEKST. OOK ELFJARIGE SNOTNEUZEN DIE RUZIE MAKEN OP MSN EN MOEDERS DIE NET EEN FACEBOOK-ACCOUNT HEBBEN, MISBRUIKEN DEZE TOETS WELEENS. HET VOELT TOCH WEL WAT ONWENNIG ZO, AANGEZIEN WOORDEN IN HOOFDLETTERS WORDEN GEÏNTERPRETEERD ALS HET EQUIVALENT VAN SCHREEUWEN, EN DUS RUZIE, EN DUS EEN KLAP IN JE GEZICHT. Met dat gezegd te hebben, stopt hier het “geschreeuw”. Het komt wellicht nogal agressief over en roept mogelijk onnodige emoties op. Bovendien schijnt het slecht voor je stem te zijn:

capslockday

Feitjes:
– De caps lock toets van nu verandert alleen de functie van de letters. Op een typemachine verandert deze toets ook de functie van cijfer- en leestekentoetsen.
– Caps lock dag wordt eigenlijk zelfs twee keer per jaar gevierd, namelijk ook op 28 juni. 22 oktober, vandaag, wordt “serieuzer” genomen.
– Voor het invoeren van wachtwoorden gaat deze feestdag niet op: KOFFIEB0ON324 wordt door je hotmail-account niet geaccepteerd.

En nu hopen dat niet ook deze feestdag het onderwerp van discussie wordt waar de Verenigde Naties zich mee gaan bemoeien. WAT VINDEN WE EIGENLIJK VAN ZWARTE PIETEN? Want of deze caps lock dag nou serieus wordt genomen of niet: het is een heerlijk excuus om je eens even lekker te laten gaan. Ook onderwerpen als het weer van vandaag, de tentamenweek en woorden als ‘phablet’ en ‘sukkelseks’ zijn capslock-waardig.

Wat wil jij vandaag kwijt? Laat het hieronder achter in een reactie. LEKKER DIGITAAL GILLEN VANDAAG(!!!)

Hoeveel liefde voor dit artikel?
     0votes
Thanks! We zullen er meer liefde in stoppen.

Zonder vragen geen antwoorden!
Bij het WRM magazine onderzoeken we dagelijkse fenomenen waarvan we weten dat ze zo zijn, maar nog niet waarom ze zo zijn.

Alles over WRM? Magazine

Abonneer

Abonneer je nu op de WRM? Nieuwsbrief!