De Nieuwe Economie: aflevering 1

Minder dan 1 minuut

Zojuist ben ik mijn avontuur in “de nieuwe economie” begonnen! De komende weken ga ik eens verkennen wat er in Nederland allemaal al gebeurt aan mooie initiatieven die ons land socialer en duurzamer maken. Van spullen delen tot maaltijden afhalen bij de buren. Ik ga het allemaal eens proberen. 

Vandaag ben ik naar het Repair Cafe geweest in Amsterdam Oost. Onze stofzuiger deed het niet meer, dus ik besloot langs te gaan. Wat een top initiatief! Je kunt langs komen met alles wat niet meer werkt zoals je wilt (kleding, computers, lampen, metronoom, broodrooster) en in plaats van het weg te gooien, zijn er behulpzame en behendige vrijwilligers die het voor je repareren. Je kunt een vrijwillige bijdrage leveren als je blij bent met wat er gebeurt, maar dat is niet per se nodig. Prachtig!

Dus als je spullen hebt liggen die het niet meer goed doen, stop met weggooien, laat ze repareren en ga een keertje langs. Pak een kopje koffie, en repareer ze samen met de vrijwilligers van het Repair Cafe. In alle grote steden te vinden!

Hoeveel liefde voor dit artikel?
     0votes
Thanks! We zullen er meer liefde in stoppen.

Zonder vragen geen antwoorden!
Bij het WRM magazine onderzoeken we dagelijkse fenomenen waarvan we weten dat ze zo zijn, maar nog niet waarom ze zo zijn.

Alles over WRM? Magazine

Abonneer

Abonneer je nu op de WRM? Nieuwsbrief!