WRM gaan draden altijd in de knoop zitten?

1 minuut

Het is inmiddels een groot probleem in de wereld. Je propt je oordopjes in je tas en wanneer je ze er uithaalt, zitten ze altijd in de knoop. Het lijkt wel alsof onze draden een eigen leven leiden in de tas, om er in de vreemdste vormen uit te komen.

Ik ging op onderzoek uit. Hoe komt het toch dat die dingen in de knoop raken? Middels verborgen camera’s in mijn tas, direct contact met de politie en een aantal wetenschappers heb ik het antwoord gevonden op de vraag: WRM gaan draden altijd in de knoop zitten?

De wetenschappers die meelezen zullen het trouwens niet eens zijn met mijn benaming van ‘in de knoop’ zitten. Een knoop kent volgens hen namelijk geen uiteinden. Wat wij in het dagelijks leven een knoop noemen, is officieel geen knoop. Voor het gemak noem ik het wel even zo.

Om het gemakkelijk uit te leggen neem ik even de gebruikelijke oordopjes. Je propt ze in je tas en ze komen er nooit knooploos uit. De oorzaak ligt hem in het feit dat we de draden niet opgerold of recht in de tas leggen. De draden gaan namelijk in lussen en bochten liggen.

Het moment dat ze in de knoop gaan, is het moment dat je het draad oppakt. Je pakt hem namelijk (bijna) nooit aan de bovenste lus.  Nee, je pakt één van de middelste waardoor de lussen door elkaar gaan lopen. Wanneer je het draad uit je tas haalt, trek je de lussen strak die door elkaar zitten. Je trekt ze dus in de knoop. Je zou dus denken dat wanneer je de draden nooit uit je tas haalt, ze nooit in de knoop gaan zitten. Dat klopt, maar niet heel praktisch. Ik heb een paar andere tips voor je.

Kan ik het voorkomen?
Jazeker, je moet hem eigenlijk precies zo oppakken dat er geen lussen door elkaar gaan lopen. Oprollen zou een oplossing zijn, bijvoorbeeld om je mp3-speler of telefoon heen. Of leg het draad zo recht en uitgestrekt mogelijk in je tas en zorg dat hij niet meer kan bewegen. Je kan hem er nu makkelijk en knooploos uithalen.

Ook, mocht je ooit de mogelijkheid hebben, blijken draden van 45 centimeter of korter gewoon niet in de knoop te raken. Ideale oplossing!

Afbeelding: woestenledig.com

Hoeveel liefde voor dit artikel?
     0votes
Thanks! We zullen er meer liefde in stoppen.

Zonder vragen geen antwoorden!
Bij het WRM magazine onderzoeken we dagelijkse fenomenen waarvan we weten dat ze zo zijn, maar nog niet waarom ze zo zijn.

Alles over WRM? Magazine

Abonneer

Abonneer je nu op de WRM? Nieuwsbrief!