Waarom is een Zweeds paspoort goed te verkopen op de zwarte markt?

1 minuut

Zoals elk fervent reiziger weet, zijn paspoorten de sleutel tot avonturen. Paspoorten zijn het ultieme ‘vergeet het niet’ item, maar de nationaliteit van je paspoort kan een groot effect hebben op je reisplannen en tijd in het buitenland hebben.

Om je een idee te geven wat voor effect je paspoort kan hebben, heeft GoEuro paspoorten uit 51 verschillende landen in de wereld geanalyseerd om te ontdekken welke het bevorderlijkst zijn om de wereld te verkennen.

Om te bepalen welke factoren GoEuro zou gebruiken in de rangschikking van deze paspoorten is een enquête uitgevoerd om te achterhalen welke factoren bijdragen aan de waarde van een paspoort.

GoEuro heeft de paspoorten gerangschikt op basis van visumvrije toegang tot andere landen* naast andere factoren. Het vermogen van een burger om een paspoort te verkrijgen is een belangrijk punt bij het overwegen van de waarde van een paspoort. Daarom heeft GoEuro ook factoren als prijs, geldigheidsduur**, en het aantal uren dat een inwoner moet werken om een paspoort te kunnen aanschaffen*** meegenomen in onze overweging van de waarde van een paspoort. Alle verschillende factoren zijn gewogen en hieruit is de ultieme paspoort ranking to stand gekomen.****

Dus, hoe waardevol is dat paspoort in je zak?
Scroll naar beneden om erachter te komen.

passport_NL

* Aantal is gebaseerd op de landen die door de paspoorthouder bezocht kunnen worden zonder het verkrijgen van een visum, of wanneer een visum kan worden verkregen bij aankomst.
** De prijs en de geldigheidsduur zijn gebaseerd op een standaard paspoort voor een volwassenen in elk land. Waar er meer dan één optie voor het soort paspoort beschikbaar was, hebben we de gemiddelde prijzen en geldigheidsduur genomen.
***Het aantal gewerkte uren om een paspoort te verkrijgen is gebaseerd op het nationale minimumloon. Indien dit niet beschikbaar was, hebben we gekeken naar het gemiddelde salaris voor representatieve banen voor het minimumloon.
**** De algemene rangschikking is gemaakt op basis van een puntensysteem waarin toegewezen scores voor een paspoort in elke categorie vergelijken zijn met andere paspoorten. Deze scores zijn gewogen op basis van de waarde die het publiek aan elke categorie toegewezen heeft in een online poll. Door deze factoren te combineren is een eindscore en eindklassement berekend.

Meer lezen? Ga naar GoEuro.nl

Hoeveel liefde voor dit artikel?
*****1vote
Thanks! We zullen er meer liefde in stoppen.

Zonder vragen geen antwoorden!
Bij het WRM magazine onderzoeken we dagelijkse fenomenen waarvan we weten dat ze zo zijn, maar nog niet waarom ze zo zijn.

Alles over WRM? Magazine

Abonneer

Abonneer je nu op de WRM? Nieuwsbrief!