Waarom schoonmaken goed voor je is

1 minuut

Bijna iedereen heeft er een hekel aan. Schoonmaken. Toch heeft het schoonmaken van je huis, naast dat je huis er beter uit ziet en beter gaat ruiken, een aantal andere voordelen. Het wordt tijd om van die bank af te komen en het schoonmaken niet langer uit te stellen! Het heeft namelijk een hoop voordelen! WRM is schoonmaken goed voor je?

Work it out, baby!
Sporten? Nee joh, schoonmaken is een hele goede work-out! Britse onderzoekers hebben de intensiteit van schoonmaken onderzocht. Het schijnt dat een gemiddeld mens per grote schoonmaakbeurt (lees: hele grote schoonmaakbeurt: WC, zolder, badkamer, everrrrything) zo’n 3655 calorieën verbrandt. Het bovenlijf zou baat hebben bij het buk- en strekwerk dat nodig is bij schoonmaken. Zorg dat je tijdens het schoonmaken veel de trap op en af moet om zo de benen ook bij de work-out te betrekken. Schoonmaken lijkt ineens niet zo erg meer als je weet hoeveel calorieën je ermee verbrandt.

Schoonmaakexpert Zamarra Kok heeft hier mooi op ingespeeld door het fenomeen Speed Cleaning.  Train je billetjes tijdens het opvouwen van de was, je armen tijdens het ramenlappen en span je buikspieren aan tijdens het schoonmaken van de vloer. Op die manier wordt het huis brandschoon en werk je aan het lichaam dat je altijd al wilde hebben. Voor een video van hoe je je buikspieren kunt trainen door het boenen van de vloer, klik je hier.

Veel van de schoonmaakmiddelen die we tegenwoordig gebruiken bevatten agressieve chemicaliën voor kinderen, maar zeker ook voor volwassenen. Probeer daarom altijd natuurlijke schoonmaakmiddelen te gebruiken, want anders is het eigenlijk helemaal niet zo goed om schoon te maken en kun je de boel toch maar beter laten staan. Maak bijvoorbeeld eens een allesreiniger met schoonmaakazijn, water en wat etherische olie. Anders kun je net zo goed weer stoppen met schoonmaken. Oh wacht, de bank roept me, ik moet gaan!

Bronnen tekst:
http://ikwilorganizen.nl/boeken-2/leuke-boeken-schoonmaken-voor-je-figuur/
http://www.servicemanagement.nl/?m=news&f=detail&id=61564
http://www.lindanieuws.nl/snacks/gezond/schoonmaken-is-je-nieuwe-work-out/
http://www.aromatherapie-info.com/allesreiniger-recept.html

Hoeveel liefde voor dit artikel?
     0votes
Thanks! We zullen er meer liefde in stoppen.

Zonder vragen geen antwoorden!
Bij het WRM magazine onderzoeken we dagelijkse fenomenen waarvan we weten dat ze zo zijn, maar nog niet waarom ze zo zijn.

Alles over WRM? Magazine

Abonneer

Abonneer je nu op de WRM? Nieuwsbrief!