Waarom een bètaprofiel kiezen?

1 minuut

We werden getipt over een organisatie gerund door studenten die samen de landelijke Bètadagen organiseren. Het voornaamste doel? Het enthousiasmeren van middelbare scholieren om een bètaprofiel te kiezen. Dit om de instroom van studenten op de technische opleidingen te vergroten.

Om uiteindelijk het tekort aan bèta en technisch personeel terug te dringen zullen er meer scholieren voor een natuurprofiel moeten kiezen in 3 HAVO/VWO. Scholieren hebben op die leeftijd geen idee wat bèta inhoudt en zullen dus niet uit zichzelf voor een natuurprofiel kiezen. Dit willen de studenten veranderen door zelf een dag op de universiteit of hogeschool te organiseren, de Bètadag. De Stichting zorgt ervoor dat de Bètadag een landelijk evenement wordt en de expertise opgedaan door de organiserende commissies behouden blijft.

Afgelopen vrijdag middag was het eerste Bètacongres een feit en wij waren er bij. Er werden drie interactieve workshops gegeven en de dag werd afgesloten met een lezing van Mark Capaij, het hoofd van het department  Electronic Packaging & Thin Film binnen Philips Research. Waarbij de voornaamste vragen uit het publiek toch veelal gingen over hoe Philips omgaat met het te kort aan technisch personeel?

WRM waren wij hierbij aanwezig?
Ons magazine heeft als voornaamste doel om wetenschappelijke kennis te linken aan herkenbare fenomenen, om duidelijk te maken hoe praktisch wetenschap eigenlijk is. Het zijn nu de vooroordelen waardoor we uiteindelijk een studie kiezen en kennis vergaren die onze droom om uitvinder/onderzoeker/ondernemer te worden misschien wel beperkt. Dit alleen, omdat we op de middelbare school vonden dat een bètaprofiel voor nerds was.

Het interessante aan de stichting Bètadagen is dat zij georganiseerd wordt door studenten (net zoals dit online magazine overigens). Om landelijke doelen en bekendheid na te streven is er een landelijk bestuur bijbehorend bij de Stichting Bètadag. In het jaar 2013 – 2014 bestaat het bestuur van de Bètadag uit drie studenten uit Utrecht. Zij zijn in aanraking gekomen met de Bètadag bij hun studievereniging (A-Eskwadraat).

Wilt u meer over hen weten ga dan naar www.betadagen.nl
18.11.2013 - WRMmagazine - betacongres

Bron afbeelding: Jennifer Duda

Hoeveel liefde voor dit artikel?
     0votes
Thanks! We zullen er meer liefde in stoppen.

Zonder vragen geen antwoorden!
Bij het WRM magazine onderzoeken we dagelijkse fenomenen waarvan we weten dat ze zo zijn, maar nog niet waarom ze zo zijn.

Alles over WRM? Magazine

Abonneer

Abonneer je nu op de WRM? Nieuwsbrief!