Drie algemeenheden, maar waarom?

1 minuut

WRM is het bakje van champignons zo onmogelijk?
Het alom bekende blauwe champignonbakje. Dit werd vijftien jaar geleden voor het eerst gebruikt. WRM? Er werden nieuwe regels ingesteld waardoor de champignons niet meer in folie mochten worden verkocht. De regels hadden het doel om het PVC in supermarkten terug te dringen.

Er zijn verschillende proefverpakkingen gemaakt: klemmetjes, nokjes, noem het maar op. De champignons hebben allemaal een andere vorm en zijn dus niet even groot. Daardoor hebben ze een wat ruimer bakje nodig. De supermarkten hadden echter nog een andere wens; ze moesten dieven weghouden. Er werd wel eens wat gestolen uit de bakjes van de supermarkt, maar omdat nu de uiteinden van het deksel zijn vastgelast, kan je ze lastig weer op het bakje terugplaatsen. Prima, zo’n nieuwe verpakking, maar WRM sluit dit na openen voor geen meter? Dat is omdat ze daar een ander trucje voor hebben bedacht. Als je het dekseltje omdraait, past het namelijk precies in het bakje. Weet je dat ook weer!

Oh, en WRM blauw? Er is uit een groot consumentenonderzoek gebleken dat de kleur blauw de champignons het beste liet uitkomen.

WRM is Pino in Nederland blauw?
We zijn er allemaal mee opgegroeid: Sesamstraat. Ieniemienie, Tommy en Pino zijn de sterren van de Nederlandse Sesamstraat. Maar WRM is de Amerikaanse Pino geel en de Nederlandse blauw? Dat moest simpelweg van de bazen van Sesamstraat. Pino uit Amerika mocht niet teveel lijken op die van Nederland. Daarnaast hebben ze, om het verschil tussen de twee landen nog ietsje groter te maken, alleen Ieniemienie en Tommy in Nederland laten spelen.

WRM die pink omhoog tijdens het theeleuten?
Hopsakee, in de lucht ermee. De pink is niet weg te denken als je een deftig theekransje hebt. Er wordt nog wel eens lollig over gedaan, maar dit was toentertijd een echte must. Deftige Britse dames en heren dronken hun thee niet in mokken of glazen zoals we dat nu doen. De kopjes waren breed en nogal plat. Het was daarom lastig om thee te drinken zonder te morsen. De pink bood de oplossing, die zorgde voor tegengewicht. Omdat alle deftige dames het deden werd het mode en zo geschiedde.

Hoeveel liefde voor dit artikel?
     0votes
Thanks! We zullen er meer liefde in stoppen.

Zonder vragen geen antwoorden!
Bij het WRM magazine onderzoeken we dagelijkse fenomenen waarvan we weten dat ze zo zijn, maar nog niet waarom ze zo zijn.

Alles over WRM? Magazine

Abonneer

Abonneer je nu op de WRM? Nieuwsbrief!