Nieuwe lezersvragen beantwoord!

1 minuut

Waarom zijn Burka’s en Nikabs bijna altijd zwart, dit is toch veel te warm in de zon/sahara? Door Elise
Burka’s en nikabs: kledingstukken die vrijwel alleen door (strenge) islamitische vrouwen worden gedragen en die het hele lichaam en gezicht bedekken. Iedereen weet dat zwart niet de meest handige kleur is in de zomer, omdat je het er alleen maar extra warm door krijgt. Waarom zijn deze kledingstukken dan toch vaak zwart? Een van de redenen dat vrouwen burka’s en nikabs dragen, is omdat de Islam het afkeurt dat het uiterlijk van de mens een belangrijke rol speelt. Door strakke kleding kunnen de zintuigen van een mens (in dit geval mannen) geprikkeld worden. In de Koran wordt niet gezegd dat vrouwen zich in het zwart moeten kleden. Zolang de regels niet worden overtreden, is men in principe vrij om de details wat betreft kleding zelf in te vullen. Een vrouw kan een willekeurige kleur kiezen die bij haar past en die bij de gewoontes en gebruiken passen van de gemeenschap waarin ze leeft. Dat de vrouwen dan toch vaak voor zwart kiezen is een Arabische gewoonte. Daarnaast valt zwart het minste op, schijnt het minste door en is volgens sommige mensen het minst aantrekkelijk. Hierdoor wordt de regel over uiterlijk (dat deze geen belangrijke rol mag spelen) het beste nageleefd.

Waarom is een boksring vierkant?
 Door Irma
Boxen is al eeuwen een populaire sport. Vroeger werd een gevecht wel degelijk in een ring uitgevochten, gevormd door mensen. Het gevecht vond dus plaats in het midden. De toeschouwers die om het gevecht heen stonden, raakten vaak per ongeluk betrokken in het gevecht. Daarom ontstonden in 1743 de eerste officiele regels voor het boksen. Om de toeschouwers te beschermen, werd er touw geplaatst om het gevecht. Dit was natuurlijk het makkelijkst in een vierkant te plaatsen. In 1838 werd de vierkante ‘boksring’ officieel gebruikt om in te boksen. Omdat het vechten toen al zo populair was en het woord zo ingeburgerd, werd de naam ‘boksring’ behouden.

www.livebinders.com
Foto: www.livebinders.com 

Hoeveel liefde voor dit artikel?
     0votes
Thanks! We zullen er meer liefde in stoppen.

Zonder vragen geen antwoorden!
Bij het WRM magazine onderzoeken we dagelijkse fenomenen waarvan we weten dat ze zo zijn, maar nog niet waarom ze zo zijn.

Alles over WRM? Magazine

Abonneer

Abonneer je nu op de WRM? Nieuwsbrief!